Felhasználási javaslat:
- 500 g Glutenix Barna gluténmentes kenyér lisztkeverék
- 470 g langyos víz
- 20 g friss élesztő
- 12 g só
Elkészítés:
- Dagasszuk jól össze a tésztát és olajjal kikent formában kelesszük duplájára.
- Forró sütőben süssük 200 °C-on kb. 45 percig.
Összetevők: gluténmentes BÚZAkeményítő, dextróz, burgonya-, alma- és gluténmentes ZABrost, stabilizátor (guar gumi, xantan, E464), cikória, antioxidáns (aszkorbinsav), kenyérfűszer (koriander, kömény, édeskömény, ánizs), térfogatnövelő szer (Na-bikarbonát).
100g termék átlagos tápértéke
- Energiatartalom:1411 kJ* 17 %
- Energiatartalom:333 kcal* 17 %
- Zsír:0,24 g* 0 %
- – amelyből telített zsírsavak:0,1 g* 1 %
- Szénhidrát:78,1 g* 30 %
- – amelyből cukrok:3,1 g* 3 %
- Rost:7,8 g
- Fehérje:0,7 g* 1 %
- Só:0,1 g* 2 %
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ / 2 000 kcal)