Receptajánlat:
Flekken
Hozzávalók:
4 szelet, egyenként 15 dkg-os csont nélküli tarja, 4 evőkanál Gyros Flekken gyorspác, 1 dl étolaj
Elkészítés:
A hússzeleteket kissé kiverjük, az inas részeket bevagdossuk, hogy sütésnél ne ugorjanak össze. A Flekken gyorspáccal alaposan bedörzsöljük, az olajjal meglocsoljuk, majd letakarva, hűtőszekrényben 15 percig érleljük. Ezután forró grillrácson oldalanként 7-8 perc alatt megsütjük. Sütés közben a megmaradt fűszeres olajjal kenegetjük. Tálaláskor grillezett zöldségekkel kínáljuk.
Összetevők
Tengeri só, Szárított zöldségek (fokhagyma, vöröshagyma), Fűszerőrlemények (feketebors, fűszerkömény), Cukor, Ecetpor (maltodextrin, ecetsav), Paprikaolaj
Mustárt és zellert is felhasználó üzemben készült.
Tápértékre vonatkozó információk
100 g termékben | |
---|---|
energia | 700 kJ / 166 kcal |
zsír | 1,9 g |
– amelyből telített zsírsavak | 0,1 g |
szénhidrát | 35 g |
– amelyből cukrok | 15 g |
fehérje | 4,8 g |
só | 54,9 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)