Elkészítés: 1. melegítse elő a sütőt 190 ° C-ra 2. Béleljen ki sütőpapírral egy kb. 10 X 20cm-es sütőtálat 3. Készítsen elő egy nagy tálat és öntse bele a kenyérliszt keveréket 4. Adjon hozzá 450 ml szódát vagy szénsavas ásványvizet és keverje össze 5. Ezután azonnal tegye a keveréket az előkészített sütőtálba 6. tegye a sütőbe és süsse 1,5 óráig 7. sütés után vegye ki a kenyeret a formából, tekerje tiszta konyharuhába vagy bármilyen textíliába és hagyja teljesen kihűlni. Ha kihűlt, szeletelje fel és élvezze!
Összetevők: gluténmentes zabliszt*, gluténmentes zabpehely*, napraforgó mag*, teff pehely*, lenmag*, chia mag* (Salvia hispanica), tökmag*, útifűmaghéj*, Himalája só
*organikus gazdálkodásból származó
TÁPLÁLKOZÁSI ÉRTÉKEK
Átlagos tápérték | 100g | RWS * (100 g) |
Energia | 1752kJ 421kcal |
21% |
Zsír | 22,4 g | 32% |
ebből telített zsírsav | 3,0 g | 15% |
Szénhidrát | 27,6 g | 11% |
ebből cukor | 1,7 g | 2% |
Rost | 20,9g | – |
Fehérje | 17g | 34% |
Só | 1,2 g | 20% |
ÁSVÁNYI ANYAGOK | 100g | RWS * (100 g) |
Vas | 5,3 mg | 38% |
Magnézium | 175mg | 62% |
Foszfor | 525mg | 75% |
Cink | 3,7 mg | 37% |
Kalcium | 175mg | 22,0% |
Kálium | 507mg | 25,0% |
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) |