Elkészítés: 1. melegítse elő a sütőt 190 ° C-ra 2. Béleljen ki sütőpapírral egy kb. 10 X 20cm-es sütőtálat 3. Készítsen elő egy nagy tálat és öntse bele a kenyérliszt keveréket 4. Adjon hozzá 450 ml szódát vagy szénsavas ásványvizet és keverje össze 5. Ezután azonnal tegye a keveréket az előkészített sütőtálba 6. tegye a sütőbe és süsse 1,5 óráig 7. sütés után vegye ki a kenyeret a formából,tekerje tiszta konyharuhába vagy bármilyen textíliába és hagyja teljesen kihűlni. Ha kihűlt, szeletelje fel és élvezze!
Összetevők: gluténmentes zabliszt*,gluténmentes zabpehely*, babliszt*, lenmag*, teff pehely*, zöldborsó fehérje por, chia mag* (Salvia hispanica), tökmag*, útifűmaghéj*, teff liszt*, Himalája só
*organikus gazdálkodásból származó
Átlagos tápérték | 100g | RWS * (100 g) |
Energia | 1536kJ 3367kcal |
21% |
Zsír | 10,6 g | 15% |
ebből telített zsírsav | 1,7 g | 9% |
Szénhidrát | 37,9 g | 15% |
ebből cukor | 2,4 g | 3% |
Rost | 17,7 g | – |
Fehérje | 21,0 g | 42% |
Só | 1,2 g | 20% |
ÁSVÁNYI ANYAGOK | 100g | RWS * (100 g) |
Vas | 7,5 mg | 53% |
Magnézium | 168 mg | 45% |
Foszfor | 523 mg | 75% |
Cink | 3,6 mg | 36% |
Kalcium | 128 mg | 16% |
Kálium | 539 mg | 27% |
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) |