Elkészítés: 1. melegítse elő a sütőt 190 ° C-ra 2. Béleljen ki sütőpapírral egy kb. 10 X 20cm-es sütőtálat 3. Készítsen elő egy nagy tálat és öntse bele a kenyérliszt keveréket 4. Adjon hozzá 450 ml szódát vagy szénsavas ásványvizet és keverje össze 5. Ezután azonnal tegye a keveréket az előkészített sütőtálba 6. tegye a sütőbe és süsse 1,5 óráig 7. sütés után vegye ki a kenyeret a formából, tekerje tiszta konyharuhába vagy bármilyen textíliába és hagyja teljesen kihűlni. Ha kihűlt, szeletelje fel és élvezze!
Összetevők: gluténmentes zabliszt*, gluténmentes zabpehely*, teff pehely*, lenmag*, chia mag* (Salvia hispanica), napraforgó mag*, szárított vörös áfonya* (szárított vörös áfonya*, almalé koncentrátum*, napraforgóolaj*), tökmag*, útifűmaghéj*, Himalája só
*bio gazdálkodásból származó
Átlagos tápérték | 100g | RWS * (100 g) |
Energia | 1647 kJ 395 kcal |
20% |
Zsír | 16,9 g | 24% |
ebből telített zsírsavak | 2,2 g | 11% |
Szénhidrát | 37,4 g | 14% |
ebből cukor | 5,5 g | 6% |
Rost | 20,4 g | – |
Fehérje | 13 g | 26% |
Só | 1 g | 17% |
ÁSVÁNYI Anyagok | 100g | RWS * (100 g) |
Vas | 4,8 mg | 34% |
Magnézium | 192 mg | 51% |
Foszfor | 447 mg | 64% |
Cink | 3,5 mg | 35% |
Kalcium | 179 mg | 22,0% |
Kálium | 461 mg | 25,0% |
* Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal) |