Tudta-e?
A holland típusú kakaópor elnevezés nem a származási helyre, hanem a feldolgozási módra utal. Az eljárás során alkáli sókkal kezelik a kakaóport, így kialakítva a bársonyosan sötét színét és lágy ízét.
Tipp:
Sütésnél érdemes a kakaós sütemény receptekhez sütőport használni szódabikarbóna helyett a jobb eredmény érdekében.
Összetevők
Zsírszegény kakaópor, Savanyúságot szabályozó anyag: kálium-karbonátok.
Szóját tartalmazhat.
Átlagos tápértékre vonatkozó információk
100 g termékben | |
---|---|
Energia | 1318 kJ/318 kcal |
Zsír | 11 g |
– amelyből telített zsírsavak | 6,2 g |
Szénhidrát | 13 g |
– amelyből cukrok | 0,7 g |
Rost | 36 g |
Fehérje | 25 g |
Só | 0,18 g |
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal)