Gluténmentes bejgli recept
1 rúd bejgli hozzávalói és elkészítése:
150 gramm Wise Food Bejgli lisztkeverék
6 gramm Wise Food 5X Édes vagy 30 gramm cukor
1 db tojás
50 gramm puha margarin
50 gramm tej
5 gramm bármilyen gluténmentes liszt a nyújtáshoz
6 gramm tojássárga és 6 gramm tojásfehérje a sütés előtti kenéshez
Keverjük össze a lisztkeveréket Wise Food 5X Édes-el vagy cukorral, morzsoljuk össze a maragrinnal, öntsük hozzá a tejet, majd alaposan gyúrjuk össze. Lefedve 40 percre tegyük hűtőszekrénybe. (Ez idő alatt elkészíthetjük a tölteléket). Pihentetés után lisztes felületen gyúrjuk át, nyújtsunk belőle egy 21cm*21cm-es lapot. Egyenletesen simítsuk el rajta a tölteléket a széleket szabadon hagyva, majd lazán tekerjük fel. Rakjuk a rudat sütőpapírral borított tepsire, majd kenjük le a tojássárgával. Pihentessük 10 percig, kenjük le a tojásfehérjével, majd újból pihentessük 10 percig. Végül néhány helyen szúrjuk át a tetejét egy szívószállal.
Sütés:
180°C előmelegített sütőben, alsó – felső programon 35 – 40 perc.
Összetevők: Rizsliszt, Tápiókaliszt, Kölesliszt, Útifű maghéj liszt, Quinoaliszt, Étkezési só, Szárított élesztő, Szódabikarbóna, Citromsav
Átlagos tápérték 100 g elkészített termékben:
ENERGIA | 349 Kcal /1475 kJ |
---|---|
ZSÍR | 3,8 g |
AMELYBŐL TELÍTETT ZSÍRSAVAK | 1,8 g |
SZÉNHIDRÁT | 45,1 g |
AMELYBŐL CUKOR | 2,6 g |
ÉLELMI ROST | 6,5 g |
FEHÉRJE | 30,3 g |
SÓ | 0,3 g |