Fonott kalács hozzávalói és elkészítése:
250 gramm Wise Food Fonott kalács lisztkeverék
6 gramm Wise Food 5x Édes
vagy 30 gramm cukor
1 db tojás
1,5 db meleg laktózmentes tej
1 ek. laktózmentes tejföl
1 ek olvasztott laktózmentes vaj
10 gramm gluténmentes liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
1 db tojás a kenéshez
Keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd öntsük hozzá a meleg tejet, tojást, tejföltés az olvasztott vajat és alaposan gyúrjuk össze. Ha van robotgépünk, jót tesz a tésztának ha a dagasztófejjel dolgozzuk meg. Ezután fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 50 percig. Lisztes felületen gyúrjuk át, és nyújtsunk a tésztából 3 db hengeres formát, amit hármas fonással fonjunk össze. Tegyük sütőpapírra tepsibe vagy kikent kenyérformába és pihentessük újabb 15 percig. Kenjük le a tetejét tojással, vagy ha intezzívebb színt szeretünk akkor 1 tojás sárgáját keverjünk ki 1 evőkanál tejjel és ezzel kenjük le a kalácsunkat. Gyönyörű színe lesz.
Sütés: 180°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 35 perc.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverék | |
Energia | 1377 kJ 329 kcal |
Zsír | 1,57g |
-amelyből telített zsírsavak | 0,14g |
Szénhidrát | 66,67g |
-amelyből cukor | 1,73g |
Élelmi rost | 11,28g |
Fehérje | 5,01g |
Só | 0,46g |
Összetevők: Rizsliszt, Tápiókaliszt, Kölesliszt, Útifű maghéj liszt, Bambuszrost, Szódabikarbóna, Citromsav
Tárolás: száraz hűvös helyen