Gluténmentes vegán pizza recept
Pizzatészta hozzávalói és elkészítése (2 db):
250 gramm Wise Food Pizza lisztkeverék
12 gramm olaj
10 gramm fehérborecet
230 gramm langyos víz
6 gramm gluténmentes liszt a gyúráshoz és nyújtáshoz
Keverjük össze a folyékony hozzávalókat, majd öntsük egybe a lisztkeverékkel és alaposan dolgozzuk össze. Pihentessük a tésztát 15 percig, majd lisztes felületen gyúrjuk át. Osszuk 2 egyenlő súlyú darabra. Nyújtsunk mindkettőből körlapot. Sűrűn szúrjuk át villával, majd ízlésünknek megfelelően kenjük le szósszal, helyezzük rá az igény szerinti feltéteket. Tegyük a lapokat sütőpapírral borított tepsire, és kenjük le a szabadan maradt széleit olajjal. Pihentessük a sütésre kész tésztát 15 percig.
Sütés:
200°C-ra előmelegített sütőben, alsó- felső programon 27 perc.
Összetevők: Kölesliszt, Tápiókaliszt, Útifű maghéj liszt, Szárított élesztő, Étkezési só, Szódabikarbóna, Citromsav.
Átlagos tápérték 100 g elkészített termékben:
ENERGIA | 349 Kcal /1475 kJ |
---|---|
ZSÍR | 3,8 g |
AMELYBŐL TELÍTETT ZSÍRSAVAK | 1,8 g |
SZÉNHIDRÁT | 45,1 g |
AMELYBŐL CUKOR | 2,6 g |
ÉLELMI ROST | 6,5 g |
FEHÉRJE | 30,3 g |
SÓ | 0,3 g |