Tortilla recept
Hozzávalói és elkészítése (6 db 21 cm-es):
200 gramm Wise Food Tortilla lisztkeverék
4 gramm só
200 gramm langyos víz
10 gramm gluténmentes liszt a gyúráshoz
Adjuk a lisztkeverékhez a sót, öntsük hozzá a vizet és fakanállal alaposan keverjük össze. Fedjük le az edényt és pihentessük 10 percig. Ezután lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd osszuk 6 egyenlő súlyú darabra. Nyújtsunk mindegyikből 21 cm átmérőjű körlapot.
Sütés:
Közepes hőfokra melegített serpenyőben, zsiradék nélkül, oldalanként kb 2 – 2,5 perc. Ahogy kisültek a lapok tegyük őket konyharuhába, hogy visszapuhuljanak.
Átlagos tápérték 100g termékre | |
Energia | 1425 kJ 340 kcal |
Zsír | 2,68g |
-amelyből telített zsírsavak | 0,63g |
Szénhidrát | 69,62g |
-amelyből cukor | 1,12g |
Élelmi rost | 11,45g |
Fehérje | 7,81g |
Só | 0,83g |
Összetevők: Kölesliszt, Tápiókaliszt, Útifű maghéj liszt, Bambuszrost, Étkezési só
Tárolás: száraz hűvös helyen