Útmutató a szűrőrendszer használatához, a címkék értelmezéséhez

A webáruház szűrőrendszerét igyekeztünk úgy kialakítani, hogy az a részletes keresés mellett is, felhasználói szempontból a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb legyen.

A fő oldalon elhelyezett szűrők:

 • Részletes keresés: minimum 3 karakter megadása után listázza a webáruházban megtalálható keresési instrukcióknak megfelelő találatokat.
 • Márkáink menüsávban a márka logókra kattintva a webáruházban elérhető összes adott márkanév alatt árusított termék válik elérhetővé.
 • Termékkategóriák menüsávban találhatóak kategória szerint besorolva a termékek. Ezekre kattintva az adott kategória termékei jelennek meg.
 • Mentesség szűrők
  • Gluténmentes: a webáruház gluténmentes termékeit listázza ki.
  • Laktózmentes: a webáruház laktózmentes termékeit listázza ki.
  • Cukormentes: a webáruház cukormentes termékeit listázza ki.
  • Vegán: a webáruház vegán termékeit listázza ki.

A webshop oldalon elhelyezett szűrők:

 • Részletes keresés: minimum 3 karakter megadása után listázza a webáruházban megtalálható keresési instrukcióknak megfelelő találatokat.
 • Termékkategóriák: A kategóriák képeire kattintva az adott kategóriába sorolt termékeket listázza ki.
 • Termék tulajdonság: a termék tulajdonság piktogramokra kattintva az adott megjelöléssel ellátott termékeket listázza ki, ezekkel a szűrőkkel kiválaszthatjuk, hogy az adott termékek milyen egyéb feltételeknek feleljen meg. Itt egyszerre több tétel is kijelölhető. A bejelölést követően a program automatikusan elvégzi a kért szűrési feltétel beállítását. A szűrőprogram több beállított tétel esetén csak azokat a termékeket jeleníti meg, amelyekre valamennyi beállított feltétel igaz. Ez lehetővé teszi, hogy több szempont szerinti szűrés esetén, ne kelljen teljes csoportok valamennyi termékleírását végignézni. Pl.: amennyiben Ön szeretné, hogy csak olyan termékek jelenjenek meg, amelyek egyszerre glutén, és szójamentesek is, akkor jelölje be ezt a két piktogramot és csak a glutén és szójamentes termékeket fogja látni.
 • Márka szerinti szűrő: a legördülő listából kiválasztott márka összes termékét jeleníti meg.

Figyelmeztetés a szűrőrendszer használatához, címkézés értelmezéséhez

A webáruház szűrőrendszere és a termékek címkézése csupán tájékoztató jellegű! A szűrőrendszerben és címkézésben alkalmazott kategorizálások forrásaként, kizárólag a termékek csomagolásán feltüntetett adatok szolgálnak. A Provideo Plusz Kft. semmilyen formában nem vállal fellelőséget a termékek csomagolásán hibásan megjelent, hiányos, vagy időközben megváltoztatott adatokért. A tényleges összetétel és allergéntartalom vonatkozásában kizárólag a termékek csomagolásán feltüntetett információk a mérvadóak. Amennyiben a termékekkel kapcsolatban további információra lenne szüksége, kérjük vegye fel a kapcsolatot a csomagoláson feltüntetett gyártóval, illetve forgalmazóval! A szűrőrendszer egyes kategóriáiban megjelenítésre, valamint címkével megjelölésre kerül, minden olyan termék is, melyek alaptermészetükből adódóan, vagy összetételük alapján nem tartalmazzák a szóban forgó allergént, illetve a gyártó/forgalmazó azokat külön nem jelölte a csomagoláson! A termékek csoportosítása kizárólag a mindenkor aktuális törvényi meghatározások szerint történik. A rendszer kialakításakor csak olyan szempontokat vettünk figyelembe, amelyek konkrét, jogszabály által is pontosan meghatározott értékeken alapulnak.

Tájékoztatás

Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.

Az egyes szűrőkategóriákhoz és címkékhez tartozó aktuális meghatározásokat az alábbi leírás tartalmazza:

Alacsony cukortartalmú határérték 5g/100g
Cukormentes határérték 0,5g/100g
Laktózmentes   határérték 0,1 g/100g
Gluténmentes  határérték 20mg/kg alatt
Búzamentes  összetevők és allergén jelölések alapján nem tartalmaz
Tejmentes összetevők és allergén jelölések alapján nem tartalmaz
Bio    hivatalos bio minősítéssel rendelkezik
Tojásmentes  összetevők és allergén jelölések alapján nem tartalmaz
Szójamentes  összetevők és allergén jelölések alapján nem tartalmaz
Vegán    semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaz